Door onze site te bezoeken, ga je akkoord met ons privacybeleid met betrekking tot cookies, trackingstatistieken, enz.
Fay besloot te starten met afvallen twee dagen voor ze op vakantie ging.
Voor de meesten zijn vakanties, feestdagen en verjaardagen juist de ultieme redenen om nog niet te beginnen. Nog even lekker uit eten, borrelen, terrasje pakken, ijsje eten. Dat heb je toch verdiend na een jaar keihard werken?
En je wilt toch niet op je vakantie bezig zijn met calorieën tellen en jezelf continu moeten inhouden? Toch deed Fay het en met succes, want ze viel in twee weken al 3,1 kg af!
Voor mij was de vakantie juist wel een goede reden om te starten, zegt Fay.
Juist de rust en vrijheid tijdens de vakantie zijn voor mij goed om volledig te kunnen focussen op mijn doelen. De dag dat ik het besluit nam om te starten met afvallen, heb ik een plan gemaakt. Mijn ervaring met de jaren dat we vanuit mijn sportschool mensen hebben begeleid met trainen en afvallen en mijn eigen ervaringen uit het verleden, maakten dat ik een realistisch afvalplan voor mezelf kon opstellen.
In de eerste fase van mijn plan moet ik vooral meer gaan bewegen en minder eten.
Ik plande elke dag een wandeling van een uur en begon met intermittent fasting.
Doordat ik tijdens de vakantie alle tijd heb, lukte het de afgelopen twee weken prima om elke dag de wandeling te doen, bovendien is het heerlijk weer hier en is de omgeving erg mooi en inspirerend. Elke dag zie ik wel weer iets nieuws en moois.
Daarnaast wandelt mijn geliefde lekker mee en dat is ook erg motiverend.
Ik weet dat ik hiermee een routine voor mezelf heb ingebouwd, waar ik vervolgens op kan voortborduren als ik weer terug ben in Nederland
Ik weet dat het wat moeilijker wordt als ik weer terug ben in de hectiek van het werken, mijn huishouden en de zorg voor de kids. Maar juist omdat ik nu al een start heb kunnen maken, zal ik het makkelijker kunnen doorzetten.
Het intermittent fasten, is ook op vakantie goed te doen. Ik kan me met de rust beter focussen op mezelf en mijn gezondheid. In Nederland, gedurende werkweken, moet ik vaak best nog moeite doen tussen alle verplichtingen en werkzaamheden door tijd te vinden om te koken.
Soms werk ik tot best wel laat en als ik dan om 19 uur thuis kom, heb ik niet altijd zin en energie om te koken. Ik haalde daarom best wel met enige regelmaat eten bij de plaatselijke restaurants of kocht een kant en klare maaltijd in de supermarkt. Maar dat soort maaltijden zijn vaak een stuk minder gezond dan wanneer je zelf kookt.
Nu is het wel zo, dat in mijn geval, mijn vakantie ook wel een beetje een tweede huis vakantie is. Mijn levenspartner woont namelijk op Curaçao en we koken dus gewoon zelf.
Ik eet nu een volwaardige maaltijd rond lunchtijd en eet aan het einde van de middag een stukje fruit, maar vaak zelfs helemaal niets meer.
Ik ben nu nog aan het broeden over hoe ik dit kan voortzetten als ik straks weer terug ben.
De beste oplossing zal zijn, dat ik s ’avonds kook en het eten dan meeneem naar mijn kantoor om net als nu, tussen de middag mijn hoofdmaaltijd te gebruiken.
Omdat ik wel altijd met mijn kids het avondeten nuttig, moet ik daar nog wel wat op bedenken, maar dat komt wel. Ik heb nog een weekje om een plannetje te maken.
Het kost me eigenlijk ook, boven mijn eigen verwachting, geen moeite om langs ijssalons, bakkerijen en andere snacks te lopen. Dat is mindset. Omdat ik vastberaden ben en echt die 15 kilo wil afvallen, heb ik die knop omgezet. Als ik nu op pad ben, heb ik me erop ingesteld niets te eten.
Ik kijk daar dan ook niet naar uit. Mijn focus ligt nu op de omgeving bekijken en genieten van alles om me heen. Ergens geeft dat ook rust. Zelf merk ik dat ik juist doordat ik nu veel minder eet, ik geen zwaar en vol gevoel meer heb. Ik heb juist veel meer energie en kan daardoor veel meer doen tijdens mijn vakantie.